Έρχονται οι «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 3»

Έρχονται οι «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 3»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) διοργανώνουν τις «Ημέρες Περιβάλλοντος», ημέρες δράσεων και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, τόσο στην πόλη της Ελασσόνας όσο και σε κοινότητες του δήμου, σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς και ομάδες πολιτών την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

 «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν άμεση και αναπόσπαστη προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά, ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, σε έναν δήμο πιο πράσινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο και πιο ανθρώπινο και αυτό θα το επιδιώξουμε να το πετύχουμε με τη συμμετοχή όλων», τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας. 

Με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος Ελασσόνας πρωτοπορεί και καταφέρνει παρά τις δυσκολίες να υλοποιήσει τις «Ημέρες Περιβάλλοντος» για 3η συνεχόμενη χρονιά, αλλά και να αποδείξει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των δημοτών του, της αλλαγής νοοτροπίας σχετικά με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, την εθελοντική εργασία και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου.  

Οι εκδηλώσεις είναι ποικίλες και πλούσιες, η συμμετοχή των συλλόγων, των εθελοντών και των παιδιών σε αυτές κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερη. Η ‘Ποδηλατάδα’ που τόσο έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, θα σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπως κάθε χρόνο θα βοηθήσουν τα παιδιά μέσα από κατασκευές να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Σε πολλές κοινότητες θα πραγματοποιηθεί καλλωπισμός σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, ενημέρωση και δράσεις για την ανακύκλωση και τα αδέσποτα, περίπατοι στο δάσος και καθαρισμός μονοπατιών. 

Στις φετινές ‘Ημέρες Περιβάλλοντος’ τα παιδιά θα έχουν την χαρά να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση με ένα από τα δημοφιλέστερα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ «Ο Βασιλιάς Βάτραχος», ενώ την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ο γνωστός τραγουδιστής Δήμος Αναστασιάδης και το συγκρότημά του θα χαρίσουν σε όλους μία όμορφη βραδιά με υπέροχα τραγούδια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων : 

12/7

Περιβάλλον
ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ
Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) Δήμου Ελασσόνας – Είσοδος ελεύθερη
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας  | Ώρα 20:00 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας  | Ώρα 21:00
Με τα ΚΔΑΠ: «Παιγνιομάθηση»                          «Παιχνιδαγωγή»

Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης | Ώρα 21:00Με το ΚΔΑΠ: «Αστερόσκονη»
13/7

Υπαίθριες δραστηριότητες

Παιδική θεατρική παράσταση 
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ
Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) Δήμου Ελασσόνας – Είσοδος ελεύθερη
Δημοτικό Αναψυκτήριο | Ώρα 17:00 (αθλοπαιδιές)
Συμμετέχουν: Γυμναστικός Σύλλογος Ελασσόνας
Σύλλογος Αντισφαίρισης Ελασσόνας 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας | Ώρα 19:00
Με τα ΚΔΑΠ: «Δημιουργικά Παιδιά»                         «Το δέντρο της Έμπνευσης»

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Βασιλιάς Βάτραχος» των Αδερφών Γκριμ
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας | Ώρα 21:00 
14/7

Συναυλία
ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 3»
Με τον Δήμο Αναστασιάδη
Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) Δήμου Ελασσόνας – Είσοδος ελεύθερη
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας  | Ώρα 21:00 

Post Comment